Historie

Zoals de naam al verraadt, is restaurant ‘’d’Ouwe Kercke’’ gevestigd in een voormalige kerk, de Gereformeerde kerk in het hart van Terneuzen.

De geschiedenis van de kerk gaat terug tot in de 19e eeuw. De eerste steen werd gelegd op 29 maart 1893. De bouw nam slechts 8 maanden in beslag. De kerk was in die tijd voorzien van een kerktorentje wat in het jaar 1918 helaas is verwijderd wegens bouwvalligheid. De kerk is een aantal keren verbouwd, in 1911 werd het orgel verplaatst en is de indeling van het gebouw geheel gewijzigd.

In 1985 werd het kerkgebouw verkocht en ingericht voor andere doeleinden waardoor o.a. het huidige sfeervolle restaurant ontstond met de toepasselijke naam ‘’d’Ouwe Kercke’’.
In dit pand bevinden zich zichtbare restanten en originele ornamenten van de voormalige kerk. De voorgevel is intact gebleven. Neem ook eens een kijkje op de tweede etage. Daar zijn nog prachtige originele glas-in-loodramen van de kerk te zien.

In het voorjaar van 2007 is er voor d’Ouwe Kercke een parkeerdek gerealiseerd aan de Smidswal. Zodoende is er aan deze Smidswal ook een ingang op de begane grond en kan men van de lift gebruik maken.
Op de parkeerplaats kunnen bezoekers van het restaurant en de kookstudio gratis parkeren. Wij verstrekken u graag de parkeercode!

In 2019 is het restaurant verplaatst van de eerste etage naar de begane grond, waardoor er een eenvoudigere toegang is voor het winkelend publiek.

Wij zijn trots op ons pand en zijn geschiedenis, dus vraag gerust om meer info of een rondleiding.

 

 

Tot ziens bij restaurant d' Ouwe Kercke Terneuzen