Historie

Zoals de naam al doet vermoeden is restaurant ‘’d’Ouwe Kercke’’ gevestigd in een voormalig kerkgebouw in het bruisend hart van Terneuzen.

De geschiedenis van de kerk gaat terug tot in de 19e eeuw. De eerste steen werd gelegd op 29 maart 1893. De kerk was in die tijd voorzien van een kerktorentje wat in het jaar 1918 helaas is verwijderd wegens bouwvalligheid. De kerk is een aantal keren verbouwd o.a. om in de hoogtijdagen het aantal kerkgangers te kunnen onderbrengen. In 1911 werd het orgel verplaatst en is de indeling van het gebouw gewijzigd.

In 1985 werd het kerkgebouw verkocht en ingericht voor andere doeleinden waardoor o.a. het huidige sfeervolle restaurant ontstond met de toepasselijke naam ‘’d’Ouwe Kercke’’.
In het restaurant bevinden zich zichtbare restanten en originele ornamenten van de voormalige kerk. Om de voorgevel haar glorie te laten behouden is er een transparante serre gecreëerd waardoor   een groot deel van de voorgevel van binnenuit zichtbaar is gebleven.

Op de tweede etage zijn de prachtige originele, gerestaureerde ramen van de kerk te zien.
In het voorjaar van 2007 is er voor d’Ouwe Kercke een parkeerdek gerealiseerd aan de Smidswal. Zodoende is er aan deze Smidswal ook een ingang op de begane grond en kan men indien nodig van de lift gebruik maken.

Het parkeerdek is uitsluitend bedoeld voor de gasten van Restaurant 'd’Ouwe Kercke' en de Kookstudio.
Deze parking is beveiligd en voor de gasten gratis te gebruiken.

 

Tot ziens bij restaurant d' Ouwe Kercke Terneuzen